CITRO Cleaner- do mycia i odtłuszczania urządzeń gastronomicznych

95,79 zł
Brutto Dostawa nawet do 24 godzin

CITRO Cleaner - środek do mycia i odtłuszczania urządzeń gastronomicznych

Pojemność
Ilość
Produkt dostępny

  • Zapewniamy Państwu bezpieczeństwo zakupów Zapewniamy Państwu bezpieczeństwo zakupów
  • Dostawa zamówienia nawet w 24 godziny od zamówienia Dostawa zamówienia nawet w 24 godziny od zamówienia

CITRO Cleaner

DO MYCIA I ODTŁUSZCZANIA URZĄDZEŃ GASTRONOMICZNYCH

  • Rozpuszcza i usuwa zabrudzenia białkowo-tłuszczowe
  • Pozwala utrzymać urządzenia w higienicznym stanie czystości
  • Do zastosowania w systemach automatycznego mycia
  • Skuteczny w każdej twardości wody

ZASTOSOWANIE

Produkt w proszku do mycia i odtłuszczanie urządzeń gastronomicznych: ekspresy do kawy i herbaty, automaty vendingowe czajniki, termosy i zaparzacze.

SPOSÓB UŻYCIA

EKSPRESY DO KAWY

1. Wsypać łyżeczkę proszku (10 g) do ślepego sitka lub kapturka czyszczącego.

2. Założyć kolbę do grupy ekspresu i uruchomić cykl czyszczący lub nacisnąć przycisk kawy na 5 sekund i następnie przycisk stop.

3. Po 30 sekundach powtórzyć czynność 5 - 6 razy.

4. Zdjąć kolbę z ekspresu i spłukać zimną wodą zdatną do picia, a przez grupę przepuścić co najmniej 1L wody zdatnej do picia.

5. Czynność należy wykonać dla każdej grupy.

MYCIE PRZEZ ZAMACZANIE WYMONTOWANYCH CZĘŚCI EKSPRESÓW, AUTOMATÓW WENDINGOWYCH

1. Przygotować roztwór roboczy: 1 łyżka proszku (10 g) / 1 L wody pitnej o temperaturze 40°C - 50°C.

2. Zanurzyć wymontowane części urządzenia na 15 minut.

3. Po zastosowaniu umyte części spłukać zimną wodą zdatną do picia.

CZAJNIKI, ZAPARZACZE

1. Wsypać pół łyżeczki proszku (5 g) / 2 L wody pitnej do urządzenia i napełnić go gorącą wodą.

2. Pozostawić roztwór na 15 minut.

3. Po zastosowaniu wypłukać urządzenia zimną wodą zdatną do picia.

TERMOSY i DZBANKI

1. Wsypać pół łyżki proszku (5 g) do naczynia i napełnić go wodą zdatną do picia o temperaturze 40°C - 50°C.

2. Pozostawić roztwór na 15 minut.

3. Po zastosowaniu wypłukać naczynie zimną wodą zdatną do picia.

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI

Skład: związki wybielające na bazie tlenu, niejonowe środki powierzchniowo czynne, polikarboksylany, fosfoniany <5%.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE

Gęstość przy 20˚C, g/dm³: 0,86 ± 0.5 pH produktu (1%): 10 ± 0.5 Zdolność pianotwórcza: Niska Termin ważności: 36 mies. Temperatura zamarzania: < 0°C

MAGAZYNOWANIE

Magazynować z dala od niskich temperatur oraz bezpośrednich źródeł nasłonecznienia, w temperaturze: od 5 do 35˚C. Pojemniki muszą posiadać oryginalne zamknięcia i etykiety. Pojemniki z produktem chronić przed dostępem osób nieupoważnionych.

BIODEGRADOWALNOŚĆ

Zawarte w produkcie związki powierzchniowo czynne spełniają kryteria biodegradowalności zgodnie z Rozporządzeniem WE 48/2004 dotyczącym detergentów.

20 Przedmioty

Opis

Przeznaczenie
Lodówki
Piece gastro.
Pow. zmywalne
Przypalenia